Συλλογή φωτογραφιών


ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ UPLINK INNOVATION ECOSYSTEM

uplink klimis

Στην ανοιχτή πλατφόρμα καινοτομίας UpLink του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ κατάφερε να μπει η εταιρεία μας. Το UpLink - World Economic Forum είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα που επικεντρώνεται στις προκλήσεις και τις ψηφιακές κοινότητες που υποστηρίζουν τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Επιδιώκει να βρει καινοτόμες λύσεις και να τις συνδέσει με δίκτυα επιρροής με τους πόρους για την κλιμάκωσή τους. Στην συγκεκριμένη πλατφόρμα επιλέγονται οι επιχειρήσεις που αποδεικνύουν ότι η καινοτομία και η βιωσιμότητα βρίσκεται στον πυρήνα του επιχειρηματικού τους μοντέλου.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 2Ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΑΠΕΛ

2simbosio papel 2023Την Τρίτη 21/11/2023, ο κ. Νάσος Μάκιος, Environmental Manager της εταιρείας συμμετείχε στο 2ο Συμπόσιο του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με τίτλο: "Βιώσιμη Ανάπτυξη και Κυκλική Οικονομία: Προκλήσεις και ευκαιρίες για την επιχειρηματικότητα και την ελληνική οικονομία". Το θέμα που παρουσίασε είχε τίτλο: "Καινοτόμος εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας στον ελαιοκομικό τομέα".


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

aegean bioeconomyΣυμμετείχαμε διαδικτυακά στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 με θέμα “Διαδρομές μετάβασης προς την Κυκλική Βιοοικονομία στο Αιγαίο”. Συγκεκριμένα στην θεματική ενότητα: " Έξυπνες λύσεις, κυκλική οικονομία και αγροδιατροφικός τομέας", ο κ. Νάσος Μάκιος, Environmental Manager της εταιρείας μας στην παρουσίασή του με τίτλο: “Καινοτόμος κυκλική μετατροπή πυρηνόξυλου σε μπρικέτες για κάρβουνο” τόνισε την σπουδαιότητα της κυκλικής οικονομίας για την μετάβαση προς την βιώσιμη ανάπτυξη και αναφέρθηκε στο πως η εταιρεία μας εδώ και περισσότερο από 30 χρόνια εφαρμόζει την κυκλική βιοιοκονομίας στα υπολείμματα του καρπού της ελιάς.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΤΟΣ - ΟΙΝΟΣ – ΕΛΑΙΟΝ 2023

artos oinos elaion 23 klimis

Συμμετείχαμε με περίπτερο στην έκθεση ΑΡΤΟΣ - ΟΙΝΟΣ – ΕΛΑΙΟΝ που πραγματοποιήθηκε 24-27 Αυγούστου 2023 στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων στην Καλαμάτα. Το ΑΡΤΟΣ - ΟΙΝΟΣ - ΕΛΑΙΟΝ συμπλήρωσε 10 χρόνια, αποτελεί επιτυχημένο 10ετή θεσμό του Δήμου Καλαμάτας και φέτος μετεξελίχθηκε σε ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ με σκοπό την προβολή των ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων, του λαϊκού πολιτισμού και της γαστρονομίας μας.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 1o FORUM ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

helexpo ce1 klimis logo

Στην θεματική ενότητα των «Καλών Πρακτικών», στις 8/6/2023, η εταιρεία μας, ήταν η μία από τις δύο Ελληνικές εταιρείες που προσκλήθηκαν να παρουσιάσουν το πως εφαρμόζουν την κυκλική οικονομία στην πράξη, στο 1ο Forum Κυκλικής Οικονομίας που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO στην Θεσσαλονίκη, από τις 8 έως τις 10 Ιουνίου 2023. Το τριήμερο αυτό φόρουμ για την Κυκλική Οικονομία, με θέμα «Το παρόν και το μέλλον της Κυκλικής Οικονομίας», διοργανώθηκε παράλληλα με την 1η Διεθνή Έκθεση Κυκλικής Οικονομίας-Ενέργειας-Δόμησης “FORWARD GREEN”, η οποία ενημέρωσε τους επισκέπτες για όλες τις τελευταίες εξελίξεις και παρουσίασε καινοτόμες πρακτικές για την ανάπτυξη της βιομηχανίας, του σύγχρονου επιχειρείν και της οικονομίας εν γένει, υπό το πρίσμα της κυκλικής οικονομίας. Συμμετείχαν συνολικά 138 εκθέτες, εκ των οποίων 107 άμεσοι από Ελλάδα, Γερμανία, Βουλγαρία και Ελβετία και έμμεσοι από Βουλγαρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία κ.ά. Η τιμώμενη χώρα της έκθεσης ήταν η Βουλγαρία.

Την εταιρεία ΚΛΗΜΗΣ εκπροσώπησε στην Θεσσαλονίκη, ο κ. Μάκιος Νάσος, Περιβαλλοντικός Διευθυντής και επίσης μέλος της ομάδας στρατηγικού σχεδιασμού και συντονιστής στον άξονα της κυκλικής οικονομίας και διαχείρισης αποβλήτων του Δήμου Καλαμάτας στην Ευρωπαϊκή Αποστολή (Mission) του Δήμου Καλαμάτας στις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Ευρωπαϊκές πόλεις έως το 2030. Στην ομιλία του ο κ. Μάκιος τόνισε την σπουδαιότητα της κυκλικής οικονομίας για την μετάβαση προς την βιώσιμη ανάπτυξη. Αναφέρθηκε στο πως η εταιρεία ΚΛΗΜΗΣ εδώ και περισσότερο από 30 χρόνια, αξιοποιεί τα υπολείμματα του καρπού της ελιάς (πυρηνόξυλο) ως καύσιμη ύλη στο ασβεστοκάμινο του εργοταξίου της για να παράγει προϊόντα ασβέστη και στη συνέχεια επαναχρησιμοποιεί τα υπολείμματα για να παρασκευάσει μπρικέτες για μπάρμπεκιου οι οποίες αντικαθιστούν με επιτυχία το ξυλοκάρβουνο. To video της ομιλίας μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ.


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

bookCE1

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας μας προσκάλεσε στην παρουσίαση του βιβλίου «Ο κύκλος της χαράς!-Μια ιστορία για την κυκλική οικονομία». Το βιβλίο, το οποίο εκδόθηκε με αποκλειστικά έξοδα της βιβλιοθήκης, έγραψε και εικονογράφησε η διακεκριμένη δημιουργός παιδικών βιβλίων κα. Λήδα Βαραβαρούση. Σκοπός της έκδοσης αυτής, η οποία διανέμεται δωρεάν από τη βιβλιοθήκη, είναι να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά, τους μελλοντικούς πολίτες, σε ζητήματα κυκλικής οικονομίας με παιγνιώδη τρόπο και με την καθοδήγηση του επιστημονικά υπεύθυνου της έκδοσης κ. Μάκιου Νάσου, Φυσικού και MSc Βιοοικονομίας, Κυκλικής Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης και Περιβαλλοντικού διευθυντή της εταιρείας μας. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε μέσω της ζωγραφήγησης, μιας σύνθετης μορφή αφηγηματικής τέχνης που κεντρίζει το σώμα και το μυαλό από την ίδια την συγγραφέα, την Τετάρτη 17 Μαΐου, στις 18:00 στο Παράρτημα της Δημόσιας Κεντρικής Καλαμάτας στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών αλλά και την Πέμπτη 18 Μαΐου, στις 19:30 στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας όπου η συμμετοχή των μικρών μας φίλων ήταν αρκετά μεγάλη.


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΓΓΑΝΙΑΚΟ 2023

magganiakos2023 logo

Σ’ ένα χωριό με μόλις 65 μόνιμους κατοίκους που πήρε ζωή το διήμερο 3 και 4 Ιουνίου 2023, στο "2ο Φεστιβάλ Μαγγανιακό 2023" που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Μαγγανιακιτών, είχε την δυνατότητα ο κ. Μάκιος Νάσος, Περιβαλλοντικός Διευθυντής της εταιρείας μας να παρουσιάσει την κυκλική οικονομία και πως μπορεί αυτή να εφαρμοστεί προκειμένου να επιτευχθεί η βιώσιμη ανάπτυξη. Επιπλέον, οι επισκέπτες του φεστιβάλ είχαν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε αμέτρητες δράσεις με σκοπό την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, της βιοποικιλότητας και της προστασίας των αγροτικών τοπίων.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ WEBINAR ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΣΤΕΡΕΑ ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

becoop"Innovative circular transformation of exhausted olive cake to barbecue briquettes" ήταν ο τίτλος της παρουσίασης του κ. Μάκιου Νάσου, Environmental Manager της εταιρείας στην θεματική ενότητα: Success cases of solid biofuel producers στο 8ο διαδικτυακό σεμινάριο του Ευρωπαϊκού project BECoop με τίτλο: Solid biofuel production & circular economy που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 26 Απριλίου 2023.


ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤO SITE CIRCLE ECONOMY

circle economyΣε άλλη μία Ευρωπαϊκή πλατφόρμα που αναδεικνύει και παρέχει συνεχώς νέα παραδείγματα καινοτόμων τρόπων με τους οποίους η βιομηχανία και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις προσθέτουν στην κυκλική οικονομία στην Ευρώπη συμπεριλήφθηκε η εταιρεία μας. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 4ο SUMMER SCHOOL OF CIRCULAR BIOECONOMY & SUSNTAΙNABLE DEVELOPMENT

4TH SCH CE 2022«KLIMIS: Innovative circular conversion pathway of olive residues towards new value propositions» ήταν το θέμα που παρουσίασε ο κ. Νάσος Μάκιος, Environmental Manager της εταιρείας σε αυτό το υβριδικό διεθνές σχολείο που πραγματοποιήθηκε 5-9 Σεπτεμβρίου 2022 στην Θεσσαλονίκη και οργανώθηκε από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Ο κ. Μάκιος παρουσίασε τον πως εφαρμόζουμε την κυκλική οικονομία στην παραγωγική μας διαδικασία.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ WORLD BIOECONOMY FORUM 2022

wbf2022Συμμετείχαμε online στο Παγκόσμιο Φόρουμ Βιοικονομίας (WBF), που πραγματοποιήθηκε στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2022 στην πόλη Ruka Της Φιλανδίας. Κατά τη διάρκεια του φόρουμ, τέθηκαν βασικές συζητήσεις για το ρόλο της βιοοικονομίας και των βιοπροϊόντων στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής. Η βιοοικονομία και τα βιοπροϊόντα λειτουργούν ως πρόσθετα εργαλεία για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ WEBINAR ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

idec1Την Τετάρτη 13/7/2022 συμμετείχαμε στο webinar με τίτλο: Ανάπτυξη Καινοτομίας στις Ελληνικές Επιχειρήσεις, που διοργάνωσε η IDEC S.A. σε συνεργασία με το Σύνδεσμος Ανώνυμων Εταιριών & Επιχειρηματικότητας για την αποτελεσματική διαχείριση της καινοτομίας. Στην θεματική ενότητα: "Καλές πρακτικές Ελληνικών Επιχειρήσεων στον τομέα της καινοτομίας" ο κ. Νάσος Μάκιος, Environmental Manager της εταιρείας, παρουσίασε τις καινοτόμες δραστηριότητες της επιχείρησής μας.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

aegean bioeconomyΣυμμετείχαμε στη διήμερη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 6 & 7 Ιουνίου 2022 με θέμα «Κυκλική Οικονομία και πράσινη μετάβαση στο Αιγαίο». Στην ομιλία του ο κ. Νάσος Μάκιος, Environmental Manager της εταιρείας μας, παρουσίασε το πως χρησιμοποιούμε αποδοτικά τους φυσικούς πόρους μας και πως εφαρμόζουμε την κυκλική οικονομία στην παραγωγική μας διαδικασία. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για το έργο του κέντρου Βιώσιμης Κυκλικής Βιοοικονομίας και Ενέργειας Aegean Bioeconomy του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη καθώς και για καλές πρακτικές στον τομέα της κυκλικής οικονομίας και βιοοικονομίας, που εφαρμόζονται από παραγωγικούς φορείς στο Αιγαίο αλλά και σε όλη τη χώρα.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

mission kalamataΗ Καλαμάτα στις 28/4/2022 επιλέχτηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην "Αποστολή" για τις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες πόλεις της Ευρώπης έως το 2030. Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχε και ο κ. Μάκιος Νάσος, Environmental Manager της εταιρείας μας, ως συντονιστής του άξονα της Κυκλικής Οικονομίας και Διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου Καλαμάτας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

circular biblioΗ Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, επιθυμώντας να εμπλουτίσει τις δράσεις της για το σχολικό έτος 2021 -2022, σε συνεργασία με τον κ. Μάκιο Νάσο, Environmental Manager της εταιρείας μας, διοργανώνει από τις 16/3/2022 εκπαιδευτική δράση με θέμα «Εισαγωγή στον κόσμο της Κυκλικής Οικονομίας». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ CIRCLE THE MED FORUM 2021

circlethemed2021 1Συμμετείχαμε στο Circle the Med Forum 2021 που διοργανώθηκε στην Αθήνα, 18-22 Οκτωβρίου 2021 από το Διεθνές Ινστιτούτο Circular Clima του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) σε συνεργασία με τα Υπουργεία Περιβάλλοντος Ελλάδας και Αιγύπτου και την υποστήριξη των Γενικών Διευθύνσεων Περιβάλλοντος (DG ENV), Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας (DG MARE) και Κινητικότητας και Μεταφορών( DG MOVE) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το συνέδριο εστίασε στους τρεις πυλώνες της κυκλικής οικονομίας που είναι η Πράσινη οικονομία, η Μπλε οικονομία και ο Ψηφιακός μετασχηματισμός. Το παρόν έδωσαν κορυφαίες προσωπικότητες, υπουργοί, οργανισμοί, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς αλλά και απλοί πολίτες.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 2021

WCEF2021Συμμετείχαμε στο Παγκόσμιο Φόρουμ Κυκλικής Οικονομίας, στις 13-15 Σεπτεμβρίου 2021, που διοργανώθηκε από την κυβέρνηση του Καναδά μαζί με το Φινλανδικό Ταμείο Καινοτομίας Sitra και φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στη Βόρεια Αμερική. Συγκέντρωσε μελλοντικούς στοχαστές και δημιουργούς και παρουσίασε τους πρωτοπόρους στον κόσμο στην κυκλική οικονομία.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 3ο SUMMER SCHOOL OF CIRCULAR BIOECONOMY & SUSNTAINABLE DEVELOPMENT

bio2«From Olive Pips to BBQ briquettes in an Efficient Way» ήταν το θέμα που παρουσίασε ο κ. Νάσος Μάκιος, Environmental Manager της εταιρείας σε αυτό το online διεθνές σχολείο που πραγματοποιήθηκε 6-10 Σεπτεμβρίου 2021 στην Θεσσαλονίκη και οργανώθηκε από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Ο κ. Μάκιος παρουσίασε τον πως εφαρμόζουμε την κυκλική οικονομία στην παραγωγική μας διαδικασία.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣE ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ EIT CLIMATE-KIC

KIC KLIMIS2021Ο κ. Μάκιος Νάσος, Environmental Manager της εταιρείας μας, επιλέχτηκε να συμμετέχει στο πρόγραμμα της EIT Climate-KIC με τίτλο "Pioneers into Practice". Ένα πρόγραμμα που θα εφοδιάσει τους συμμετέχοντες με καινοτόμα εργαλεία που έχουν να κάνουν με θέματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή.

Στις 21 έως τις 23 Ιουλίου 2021, πραγματοποιήθηκε το εισαγωγικό εργαστήριο του "Pioneers into Practice" στα γραφεία του Cyprus Energy Agency στη Λευκωσία, Κύπρος. Κύπρος και Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους, με το EIT Climate-KIC Cyprus, που εκπροσωπείται από το Cyprus Energy Agency, και το EIT Climate-KIC Hub Greece, με επικεφαλής το Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας "Athena". Το πρόγραμμα "Pioneers into Practice" δίνει την ευκαιρία στους επαγγελματίες της Βιώσιμης Ανάπτυξης να συναντηθούν, να ανταλλάξουν εμπειρίες, να ενώσουν και να βελτιώσουν το προφίλ τους μέσω της ηλεκτρονικής μάθησης, των εργαστηρίων και των ευκαιριών που θα εμφανιστούν στην πορεία του προγράμματος.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ EU GREEN WEEK 2021

EUGreen Week 2021Συμμετείχαμε στο συνέδριο EU Green Week 2021 που διοργανώθηκε online στις 31 Μαΐου-4 Ιουνίου 2021, με θέμα τη μηδενική ρύπανση και για καλύτερη υγεία των ανθρώπων και του πλανήτη. Η φετινή έκδοση της Εβδομάδας για την Πράσινη Εβδομάδα της Ευρώπης, η μεγαλύτερη ετήσια περιβαλλοντική εκδήλωση της Ευρώπης, έκλεισε με τη συμμετοχή ρεκόρ από πολίτες και ενδιαφερόμενους φορείς σε όλη την Ευρώπη. Αφιερωμένο στην φιλοδοξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μηδενική ρύπανση, η εκδήλωση εστίασε στις προσπάθειες αντιμετώπισης της ρύπανσης του αέρα, του εδάφους και των υδάτων, δημιουργώντας έναν κόσμο όπου η ρύπανση δεν είναι πλέον επιβλαβής για την υγεία και τα οικοσυστήματα των ανθρώπων.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ATHENS CIRCULAR FORUM II 2021

a8ens2021Συμμετείχαμε στο Athens Circular Forum II που διοργανώθηκε online το διήμερο 31 Μαΐου-1 Ιουνίου 2021 στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Ελλάδα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας 2021 (EUGreenWeek). Περισσότεροι από 30 ομιλητές συμμετείχαν στη συζήτηση σε αυτό το διήμερο φόρουμ, διαμορφώνοντας το όραμα για την κυκλική οικονομία, την ανθεκτικότητα του κλίματος και τις πράσινες θέσεις εργασίας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


ΚΛΗΜΗΣ | ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ENRD)

ENRD KLIMIS newsΣε άλλη μια Ευρωπαϊκή πλατφόρμα προστέθηκε η εταιρεία μας. Πρόκειται για το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Αγροτικής Ανάπτυξης (European Network for Rural Development – ENRD) που υποστηρίζει την αποτελεσματική εφαρμογή των προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης (Rural Development Programmes | RDP) των κρατών μελών της ΕΕ με τη δημιουργία και ανταλλαγή γνώσεων, καθώς και με τη διευκόλυνση της ανταλλαγής πληροφοριών και της συνεργασίας σε όλη την αγροτική Ευρώπη. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ WORLD CIRCULAR ECONOMY FORUM + CLIMATE 2021

WCEF climate 2021Συμμετείχαμε στο World Circular Economy Forum + Climate που διοργανώθηκε online, στις 15-16 Απριλίου 2021 από την κυβέρνηση της Ολλανδίας και το Φινλανδικό Ταμείο Καινοτομίας Sitra. Κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμοί, ινστιτούτα γνώσεων, ο ιδιωτικός τομέας και απλοί πολίτες από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν ψηφιακά και συζήτησαν τον κρίσιμο ρόλο της κυκλικής οικονομίας στην επίτευξη της ουδετερότητας του κλίματος.

Η κλιματική αλλαγή είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας. Μια κυκλική οικονομία μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης. Σχεδιάζοντας τα απόβλητα, αποφεύγοντας τη ρύπανση και διατηρώντας τα υλικά στη χρήση όσο το δυνατόν περισσότερο, μπορούμε να μειώσουμε τις εκπομπές του κλίματος κατά περίπου 20%.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ KALAMATA@SMARTCITY INNOVATION TALKS

kalamatasmartcityΣυμμετείχαμε στην υβριδική εκδήλωση, Kalamata@Smartcity Innovation Talks, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, στις 27 Φεβρουαρίου 2021. Αναπτύχθηκαν θέματα για την αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων και καινοτομιών που έχουν στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη της Καλαμάτας, την τοπική ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος, τη συμμετοχικότητα και τη βιωσιμότητα. Στην ομιλία του με θέμα: «Η κυκλική οικονομία στις έξυπνες πόλεις» ο κ. Νάσος Μάκιος, Environmental Manager της εταιρείας, παρουσίασε το πως η κυκλική οικονομία παίζει σημαντικό ρόλο στην βιώσιμη ανάπτυξη μιας έξυπνης πόλης.


ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ EU BUSINESS @ BIODIVERSITY

EUBiodiversityΗ εταιρεία μας, τον Ιανουάριο του 2021 κατάφερε να γίνει μέλος της πλατφόρμας της EU business @ biodiversity. Η πλατφόρμα μετρά περίπου 450 μέλη που έχουν ως κοινό στόχο την προώθηση της ενσωμάτωσης της βιοποικιλότητας σε επιχειρηματικές δραστηριότητες. Στα μέλη περιλαμβάνονται επιχειρήσεις από ένα ευρύ φάσμα τομέων και χωρών, εμπορικές Ευρωπαϊκές ενώσεις, ΜΚΟ, δημόσιες αρχές, κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμοί. Η πλατφόρμα EU Business @ Biodiversity συμβάλλει σε μια φιλική ως προς την βιοποικιλότητα οικονομία που λειτουργεί σωστά για ανθρώπους και τον πλανήτη και δημιουργεί επιχειρηματική αξία ή μειώνει τους κινδύνους για τις επιχειρήσεις.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ LIFE-IP CEI-GREECE

circular greece projectΣυμμετείχαμε στο εναρκτήριο συνέδριο του ευρωπαϊκού έργου LIFE-IP CEI-Greece με τίτλο «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα», το οποίο διεξήχθη την Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 10 π.μ. – 1.30 μ.μ το οποίο διοργάνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και το Πράσινο Ταμείο. Η θεματολογία του συνεδρίου περιλάμβανε την παρουσίαση των δράσεων επίδειξης του έργου LIFE-IP CEI-Greece σε εννέα δήμους και μία περιφέρεια για την προώθηση της πρακτικής εφαρμογής της ιεράρχησης των αποβλήτων, των δράσεων για την πρόληψη της δημιουργίας αποβλήτων τροφίμων και την κυκλική διαχείριση των αποβλήτων του τομέα αγροδιατροφής, καθώς και των δράσεων για τη δημιουργία προτύπων δευτερογενών υλικών, ηλεκτρονικού αποθετηρίου ανταλλαγής τεχνογνωσίας και εθνικού παρατηρητηρίου για την κυκλική οικονομία, και τέλος των δράσεων για την ανάπτυξη οικονομικών και χρηματοδοτικών εργαλείων και την οικοδόμηση δυναμικού.


ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

photo kalamata sessionΤην Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 18:00 συμμετείχαμε στην online εκδήλωση του Παραρτήματος Καλαμάτας του Συλλόγου Νεανικής Επιχειρηματικότητας Ελλάδος, με θέμα: “ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ”. Στην ομιλία του ο κ. Νάσος Μάκιος, Environmental Manager της εταιρείας, παρουσίασε το πως χρησιμοποιούμε αποδοτικά τους φυσικούς πόρους μας και πως εφαρμόζουμε την κυκλική οικονομία στην παραγωγική μας διαδικασία, ενώ στη συζήτηση που ακολούθησε αναφέρθηκε στα προβλήματα αλλά και τις λύσεις που πρέπει να εφαρμόσουμε προκειμένου να μεταβούμε σε μια βιώσιμη κυκλική οικονομία.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ONLINE WORKSHOP ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ WSD 2020

WSD2020Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Μέρας για το Έδαφος (World Solid Day), συμμετείχαμε στο online workshop στις 9 Δεκεμβρίου 2020 που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Φόρουμ Βιοοικονομίας, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), το ΠΜΣ Βιοικονομίας, Κυκλικής οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πειραιά και την εταιρεία Q-Plan International. Το συγκεκριμένο workshop ήταν αφιερωμένο για το έδαφος, τα προϊόντα τα οποία μας προσφέρει και πως αυτά τα προϊόντα επηρεάζουν πάλι το έδαφος όταν επιστρέφουν σε αυτό μέσα της βιοδιάσπασης.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ EBNS 2020

BusinessNatureSummit1Συμμετείχαμε στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Κορυφής για τις Επιχειρήσεις και τη Φύση (European Business & Nature Summit) στις 8-9 Δεκεμβρίου 2020, μια διήμερη virtual εκδήλωση για την ενθάρρυνση της συζήτησης και της ανταλλαγής γνώσεων με θέμα: “Green economic recovery – Reshaping business for nature and people”. Υπήρχε μια έκθεση παραδειγμάτων βέλτιστων πρακτικών από συμμετέχουσες επιχειρήσεις (συμπεριλαμβανομένων των ΜΜΕ) και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ενσωμάτωση του φυσικού κεφαλαίου και της βιοποικιλότητας στη λήψη εταιρικών αποφάσεων. Μάθαμε για τις τελευταίες εξελίξεις σε πολιτικές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να υποστηρίξουμε τις επιχειρήσεις να αναπτύξουν και να προσαρμόσουν επιχειρηματικά μοντέλα που συμβάλλουν στην ανοικοδόμηση της υγείας των οικοσυστημάτων και στην πρόληψη της απώλειας βιοποικιλότητας.

Η Σύνοδος Κορυφής έδωσε μερικά ελπιδοφόρα μηνύματα:

  • Οι μελλοντικές επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη αρχίζουν να ενσωματώνουν τη φύση και τη βιοποικιλότητα στις δραστηριότητές τους ως λύση στις τρέχουσες προκλήσεις.
  • Ο χρηματοπιστωτικός τομέας βρίσκεται σε κίνηση με νέα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και καλούν τους παγκόσμιους ηγέτες να αντιστρέψουν την απώλεια της φύσης έως το 2030. Το κίνημα Business for Biodiversity αναπτύσσεται!
  • Πρέπει να διευρύνουμε αυτήν τη δέσμευση και να εντείνουμε τις ενέργειές μας εάν θέλουμε να αντιστρέψουμε την απώλεια φύσης αυτήν τη δεκαετία.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ NORDIC CIRCULAR SUMMIT 2020

nordic circular summit 2020Συμμετείχαμε στο Nordic Circular Summit 2020, μια διήμερη διαδικτυακή εκδήλωση, 26-27 Νοεμβρίου 2020 που φιλοξενείται από το Nordic Circular Hotspot και το Nordic Innovation, με αποστολή να διερευνήσει τις τεράστιες κυκλικές ευκαιρίες που έχει η περιοχή να προσφέρει.

Πάνω από 10 διαφορετικές συνεδρίες - με θέματα όπως κυκλικές πόλεις, περιβαλλοντικές λύσεις που αφορούν τους ωκεανούς, μόδα και έπιπλα, χρηματοδότηση, ενέργεια, τομέας τροφίμων, μεταποίηση και άλλα - αυτή η σύνοδος κορυφής επικεντρώθηκε στην ανταλλαγή γνώσεων και εξερεύνησς τους βασικούς κινητήριους παράγοντες της αγοράς, τις τάσεις και τις προκλήσεις για τις επόμενες δεκαετίες.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ SME ASSEMBLY 2020

SME Assembly 2020Συμμετείχαμε στη γενική συνέλευση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) που πραγματοποιήθηκε online στις 16 έως τις 17 Νοεμβρίου 2020. Η γενική αυτή συνέλευση είναι το σημαντικότερο γεγονός για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) στην Ευρώπη. Το συνέδριο πραγματοποιείται μία φορά το χρόνο κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας ΜμΕ. Στόχος της είναι η βελτίωση της προσέγγισης της επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη, η απλούστευση του κανονιστικού περιβάλλοντος και των πολιτικών για τις ΜμΕ και η εξάλειψη των εμποδίων στην ανάπτυξή τους.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ CE STAKEHOLDER CONFERENCE 2020

cestakeholder2020Συμμετείχαμε στο ετήσιο Συνέδριο Κυκλικής Οικονομίας που διοργανώθηκε φέτος online στις 3-4 Νοεμβρίου 2020. Κάθε χρόνο, η Ευρωπαϊκή κοινότητα της κυκλικής οικονομίας που αποτελείται από επιχειρήσεις, δημόσιες αρχές, ΜΚΟ έως κοινότητες γνώσης και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών συγκεντρώθηκε φέτος online για να συζητήσει τη μετάβαση σε μια κυκλική οικονομία. Είναι η εμβληματική εκδήλωση της πλατφόρμας ενδιαφερομένων για την Eυρωπαϊκή κυκλική οικονομία, μια κοινή πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (EESC).

Η εταιρεία μας εμφανίστηκε ως ως "key project" στην κατηγορία Projects, με τον τίτλο: "Klimis", στο Networking Village του συγκεκριμένου συνεδρίου, η μοναδική Ελληνική εταιρεία.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ EU GREEN WEEK 2020

eu green week 2020Συμμετείχαμε στο συνέδριο EU Green Week 2020 που διοργανώθηκε online στις 19-22 Οκτωβρίου 2020, με θέμα τη φύση και τη βιοποικιλότητα. Μετά την υιοθέτηση, τον Μάιο, της νέας στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Βιοποικιλότητα για το 2030, η Πράσινη Εβδομάδα (EU Green Week 2020) επισήμανε τη συμβολή της βιοποικιλότητας στην κοινωνία και την οικονομία και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στη στήριξη και την τόνωση της ανάκαμψης σε έναν κόσμο μετά την πανδημία, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και βιώσιμη ανάπτυξη.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 2020

WCEF2020Συμμετείχαμε στο Παγκόσμιο Φόρουμ Κυκλικής Οικονομίας (WCEF online), μια πρωτοβουλία της Φινλανδίας και του Φινλανδικού Ταμείου Καινοτομίας Sitra που πραγματοποιήθηκε στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2020. Το WCEF εξέτασε πώς οι επιχειρήσεις μπορούν να εκμεταλλευτούν νέες ευκαιρίες και να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μέσω λύσεων κυκλικής οικονομίας και πώς συμβάλλει η κυκλική οικονομία στην επίτευξη των Στόχων Αειφόρου Ανάπτυξης του ΟΗΕ.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ONLINE SYMPOSIUM FOR CIRCULAR ECONOMY & SUSTAINABILTY 2020

infer2020 klimis«From waste to value» ήταν το θέμα που παρουσίασε ο κ. Νάσος Μάκιος, Marketing & Environmental Manager της εταιρείας σε αυτό το online διεθνές συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε 1-3 Ιουλίου 2020 στην Αλεξανδρούπολη και οργανώθηκε από το Διεθνές Δίκτυο Οικονομικής Έρευνας (INFER – International Network for Economic Research) και το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Ο κ. Μάκιος παρουσίασε τον πως εφαρμόζουμε την κυκλική οικονομία στην παραγωγική μας διαδικασία.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 6o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΕΔΣΑ

6th confΣυμμετείχαμε στο 6ο Συνέδριο της ΕΕΔΣΑ (Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) με τίτλο: ΕΛΛΑΔΑ 2020-Προτεραιότητες Κυκλικής Οικονομίας: Συνδέοντας πολίτες, επιχειρήσεις & επιστήμονες που πραγματοποιήθηκε στις 27-28 Φεβρουαρίου 2020 στο ιστορικό κτίριο του ΕΜΠ.

Στην ομιλία του με τίτλο: Βιοοικονομία και Κυκλική Οικονομία-Από την θεωρία στην πράξη ο κ. Νάσος Μάκιος, Marketing & Environmental Manager της εταιρείας παρουσίασε τον τρόπο παραγωγής του πυρνηνοκάρβουνου ΚΛΗΜΗΣ, πως χρησιμοποιούμε αποδοτικά τους πόρους μας και πως εφαρμόζουμε την κυκλική οικονομία στην παραγωγική μας διαδικασία.


ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤO SITE CIRCULARY.EU

circularyeuΣε άλλη μία Ευρωπαϊκή πλατφόρμα που αναδεικνύει και παρέχει συνεχώς νέα παραδείγματα καινοτόμων τρόπων με τους οποίους η βιομηχανία και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις προσθέτουν στην κυκλική οικονομία στην Ευρώπη συμπεριλήφθηκε η εταιρεία μας. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΟ ΑΡΙ ΣΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

aris river 2019 1Στις 27/10/2019 συμμετείχαμε στις περιβαλλοντικές εκδηλώσεις του πολιτιστικού εξωραϊστικού συλλόγου Ασπροχώματος, Ακοβίτικων & Δυτ. Παραλίας Καλαμάτας «Ο Ποσειδών» για την ανάδειξη του οικοσυστήματος του ποταμού Άρι και του αρχαιολογικού χώρου των Ακοβίτικων. Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν, αγώνες δρόμου, βαρκάδες με κανό και ποδήλατα θαλάσσης, βόλτες με ποδήλατα, ιππασία, παραδοσιακούς χορούς και τοπικά εδέσματα.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 5ο BiOPEN WORKSHOP

BiOPEN LOGOΣυμμετείχαμε στο 5th BiOPEN Workshop που διεξήχθη στο Royal Olympic Hotel Athens στις 25/10/2019 για την βιο-οικονομία με θέμα: Societal and Market Challenges for the Sustainable Development of Bio-Based Industries.

Το σεμινάριο αντιμετώπισε τις σημαντικότερες κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις που καλούνται οι βιο-βιομηχανίες να αντιμετωπίσουν δίνοντας έμφαση σε συνέργειες των πολιτικών και των επιχειρηματικών προοπτικών για τη δημιουργία ικανοτήτων και την υποστήριξη δικτύων με γνώμονα τον πελάτη.


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

logo dimos kalamatasΟ Marketing & Environmental Manager Μάκιος Νάσος, επισκέφτηκε την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019, τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο όπου μας συνεχάρη για την τελευταία μας βράβευση στο Διεθνές συνέδριο της EREK στις Βρυξέλλες και συζητήσαμε θέματα που αφορούν την κυκλική οικονομία και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΤΟ EREK INTERNATIONAL CONFERENCE 2019

EREK ngΣυμμετείχαμε και βραβεύτηκαμε στο Διεθνές συνέδριο της EREK(European Resource Efficiency Knowledge Center) που πραγματοποιήθηκε στις 25-26/9/2019 στο BEL Conference Center στις Βρυξέλλες.

Στην ομιλία του ο κ. Νάσος Μάκιος, Marketing & Environmental Manager της εταιρείας και στη θεματική ενότητα “Do Circular Economy and Resource Efficiency pay off?” παρουσίασε τον τρόπο παραγωγής του πυρηνοκάρβουνου ΚΛΗΜΗΣ, πως χρησιμοποιούμαι αποδοτικά τους πόρους μας και πως εφαρμόζουμε την κυκλική οικονομία στην παραγωγική μας διαδικασία. Στο τέλος πραγματοποιήθηκε η βράβευση από την κα. Dr. Ulla Engelmann-DG GROW, European Commission Head of Unit Advanced Technologies, Clusters and Social Economy.

Στο συνέδριο αυτό, παρουσιάστηκαν οι επιτυχημένες επιχειρήσεις και βιομηχανίες που αναζητούν λύσεις αποδοτικότητας πόρων, συνεργάζονται σε μια κυκλική και κοινωνική οικονομία και επιδιώκουν την ψηφιοποίηση για να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ WORKSHOP ΜΕ ΘΕΜΑ: SHARING ECONOMY & CIRCULAR ECONOMY

workshop circular athensΣυμμετείχαμε στο συγκεκριμένο εργαστήριο, στα πλαίσια ενός Ευρωπαϊκού προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε στις 18/9/2019 στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην Αθήνα. Στο εργαστήριο αυτό έλαβαν μέρος οργανισμοί και εταιρίες με πρωτοβουλίες γύρω από την κυκλική οικονομία, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ερευνητικά ινστιτούτα, εταιρείες παροχής συμβουλών και κυβερνητικοί εκπρόσωποι όπου ανταλλάξαμε εμπειρίες και γνώσεις και είδαμε τις προοπτικές συνεργασίας. Περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα θα βρείτε εδώ.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 2o OFF-ROAD ADVENTURE FESTIVAL 2019

2nf off road adventure logoΓράψαμε χιλιόμετρα στο ψήσιμο με την Master Meat & Fire Chef Μυρσίνη Λαμπράκη , και την ομάδα της Meat & Grill stories στο 2ο Off Road Adventure Festival που πραγματοποιήθηκε 14 & 15 Σεπτεμβρίου 2019 στο Markopoulo Park. Σε μια μοναδική ζωντανή επίδειξη ψησίματος σε 10 διαφορετικές ψησταριές ανοίξαμε την όρεξη για το πιο διασκεδαστικό street food στο πιο extreme BBQ Adventure & Meat experience.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ BRAZILIAN BBQ FESTIVAL ΣΤΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

brazilian bbq festival logo1111Με τα κάρβουνα ΚΛΗΜΗΣ, τα οποία προωθούνται πλέον στο εξωτερικό με το νέο Brand name OleaBriq by Klimis σε νέα συσκευασία, έψησε η Meat & Fire Chef Μυρσίνη Λαμπράκη και η ομάδα της Meat & Grill stories, για πρώτη φορά στο μεγαλύτερο Brazilian BBQ Festival της Μεσογείου στις 6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2019 στο Parque Municipal de Parades, ένα καταπράσινο πάρκο στην πόλη Paredes, 40 χλμ από το Porto.

Πραγματοποιώντας ένα όραμα πολλών χρόνων η Ελληνική ομάδα ταξιδέψε την δική μας «ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ» στο εξωτερικό ,επιλέγοντας να ψήσει με Καλαματιανά καινοτόμα κάρβουνα OleaBriq και ελληνικό κρέας από προβατίνα και αρνί.


NEO E-SHOP ME NEO ΛΟΓΟΤΥΠΟ: OLEABRIQ

Logo OleaBriqΝέο online shop | www.oleabriq.com | με νέο brand name: OleaBriq by Klimis και νέα συσκευασία για όσους ενδιαφέρονται να προμηθευτούν τα μοναδικά κάρβουνα ΚΛΗΜΗΣ που φτιάχνονται χωρίς να κοπεί ούτε ένα δέντρο. Επισκεφτείτε το!


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 1ο FORUM ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

circular economy forum1 greeceΣυμμετείχαμε στο διήμερο 1ο συνέδριο με θέμα την κυκλική οικονομία που διεξήχθη στην Αίγλη Ζαππείου στις 8-9 Απριλίου 2019. Το συνέδριο αυτό το διοργάνωσε η Ελληνική Κυβέρνηση σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδας με στόχο την ουσιαστική υποστήριξη της μετάβασης της Ελλάδας στην Κυκλική Οικονομία.

Συμμετείχαν Έλληνες υπουργοί και εμπειρογνώμονες, οι διεθνείς χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ειδικοί από πόλεις, περιφέρειες και εταιρείες απ’ όλη την Ευρώπη.


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

CEstakeholderEUΣτις καλές πρακτικές που αναδεικνύουν την κυκλική οικονομία και τις καινοτόμες διαδικασίες προστέθηκε η εταιρεία μας στην πλατφόρμα των ενδιαφερόμενων μερών για την κυκλική οικονομία (European Circular Economy Stakeholder Platform). Αυτή η πλατφόρμα είναι καθοριστική για την προώθηση των ανταλλαγών απόψεων και της αλληλεπίδρασης και θα εμπνεύσει το μελλοντικό όραμα της ΕΕ για την κυκλική οικονομία.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ FOODEXPO 2019

Η εταιρία μας έλαβε μέρος με επιτυχία στην έκθεση FOODEXPO 2019 που διεξήχθη στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo από τις 16 έως και 18 Μαρτίου 2019. Με χαρά διαπιστώσαμε το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου για το κάρβουνο από το κουκούτσι της ελιάς που παράγουμε. Η προβολή μας έγινε στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου όπου μαζί με άλλες εταιρείες προβάλλαμε μοναδικά προϊόντα από την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: BOOSTING CIRCULARITY

Boosting Circularity LogoΣυμμετείχαμε στο διήμερο συνέδριο με θέμα: Boosting Circularity: Scaling the circular economy among SMEs που διεξήχθη στις Βρυξέλλες(The Egg) 6-7 Δεκεμβρίου 2018 και με το οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στοχεύει στην επιτάχυνση της μετάβασης προς μια κυκλική οικονομία μεταξύ των ΜμΕ στην Ευρώπη.

Σκοπός του ήταν η ενίσχυση των επιχειρήσεων μέσω συζεύξεων με άλλες εταιρείες, κυβερνήσεις και οργανισμούς υποστήριξης των ΜμΕ, βελτιώνοντας το κυκλικό επιχειρηματικό μοντέλο ή υπολογίζοντας το κυκλικό κέρδος. Επίσης, η προώθηση λύσεων σας μέσω της κυκλικής αγοράς και δικτύωσης και η ένωση δυνάμεων για να καλλιεργήσουμε μια πράσινη κυκλική οικονομία στην Ευρώπη μέσω της δημιουργίας ικανοτήτων, της δικτύωσης και της ανταλλαγής καινοτόμων λύσεων ήταν στην ατζέντα του συνεδρίου.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ SME ASSEMBLY 2018

SME Assembly 2018Συμμετείχαμε στη γενική συνέλευση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) που πραγματοποιήθηκε στο Γκρατς της Αυστρίας από τις 19 έως τις 21 Νοεμβρίου 2018. Η γενική αυτή συνέλευση είναι το σημαντικότερο γεγονός για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) στην Ευρώπη. Το συνέδριο πραγματοποιείται μία φορά το χρόνο κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας ΜμΕ. Μαζί με το δίκτυο εκπροσώπων των ΜμΕ, η συνέλευση δημιουργεί τη δομή διακυβέρνησης του Small Business Act. Το Small Business Act αποτελεί ένα γενικό πλαίσιο για την πολιτική της ΕΕ για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ). Στόχος της είναι η βελτίωση της προσέγγισης της επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη, η απλούστευση του κανονιστικού περιβάλλοντος και των πολιτικών για τις ΜμΕ και η εξάλειψη των εμποδίων στην ανάπτυξή τους.


RUNNER-UP ΣΤΑ EBAE 2018-2019

RUNNER UP KLIMISΣτις 22 κορυφαίες «πράσινες» Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις της ΕΕ ως Runner-up στην κατηγορία Διοίκησης πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων (The Management Award Micro & Small Companies) βραβεύτηκε η εταιρεία μας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα Ευρωπαϊκά βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον 2018-2019. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε κλικ εδώ.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ "EUROPE'S TRANSFORMATION:WHERE PEOPLE MATTER"

growthintransition logoΣυμμετείχαμε στο τέταρτο διεθνές συνέδριο με τίτλο “Europe’s Transformation: Where People Matter”, στις 14 - 15 Νοεμβρίου 2018, το οποίο διοργανώθηκε από την Initiative Growth in Transition στο Austria Center Vienna. Κατά τη διάρκεια των διήμερων και παράλληλων εκδήλωσεων συμμετείχαν ομιλητές από την πολιτική, την επιστήμη, την κοινωνία των πολιτών και τον ιδιωτικό τομέα. Οι συμμετοχικές μορφές συνεδρίων καθιστούσαν δυνατή τη διεξαγωγή διαλόγου μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών. Το συνέδριο αφορούσε τη μετάβαση προς μια ανθεκτική και βιώσιμη κοινωνία από πολύ διαφορετικές προοπτικές.

Τα θέματα της διάσκεψης κυμαίνονταν από κοινωνικές και διανεμητικές πτυχές μιας δίκαιης κοινωνίας στο ρόλο του χρηματοπιστωτικού τομέα που ενεργοποιεί μία αειφόρο μετατροπή. Προκειμένου να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε την ευημερία και την ποιότητα ζωής μακροπρόθεσμα, θα χρειαστούμε οικονομικές στρατηγικές που χρησιμοποιούν τους πόρους του πλανήτη υπεύθυνα.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ MEAT & GRILL DAYS 2018

Meat Grill Sticker 1Στη μεγάλη γιορτή του κρέατος και της μαζικής εστίασης, στην 6η έκθεση MEAT & GRILL DAYS 2018 που πραγματοποιήθηκε 10-12 Νοεμβρίου 2018 στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στο Διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών συμμετείχε η εταιρεία μας με το καινοτόμο κάρβουνο που παράγει από το κουκούτσι της ελιάς και χρησιμοποιείται για barbecue.


ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΕΠΠΕ

Το Πρώτο Περιβαλλοντικό Βραβείο Οργάνωσης και Διοίκησης πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων απένειμε ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελλος στην Γενική Διευθύντρια της εταιρείας “ΚΛΗΜΗΣ” κα. Κατερίνα Κοτταρίδη, στη τελετή των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον (EBAE) που πραγματοποιήθηκε στις 24/10/2018 στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα από το Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ) που εκπροσωπεί τη Γενική Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Environment) στην Ελλάδα.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2018

logo TIF83 croppedΣτο μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, συμμετείχε η εταιρεία μας από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου του 2018.

Μεγάλη ικανοποίηση από την παρουσίαση των προϊόντων μας, μεγαλύτερη όμως η χαρά από τον αυθόρμητισμό του κόσμου όταν μας αναγνώριζε και έδειχνε την ευχαρίστηση του.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ATHENS BEER FESTIVAL 2018

AthensBeerFestivalLogo Full 2018Στο παλιό αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στο Γκάζι (30/8 έως και 9/9) είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν τα κάρβουνα ΚΛΗΜΗΣ και να γευτούν της συνταγές της Master Grill Sef Μυρσίνης Λαμπράκη για όσους βρέθηκαν στο ATHENS BEER FESTIVAL 2018.

Ένα φεστιβάλ με happenings, διαγωνισμούς, εκπληκτικά δώρα, μοναδικές Live συναυλίες από καταξιωμένα μουσικά σχήματα και καλλιτέχνες, όπου πραγματοποιήθηκε μία πραγματική φιέστα της μπύρας.


Η ΚΛΗΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΤΩΝ EBAE 2018-2019

EBAE KLIMIS FINALISTΔύο Ελληνικές εταιρείες, από τις οποίες η μία είναι η εταιρεία μας, βρίσκονται ανάμεσα στους φιναλίστ των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον (European Business Awards for the Environment - EBAE), έναν πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, ο οποίος επιβραβεύει τις επιχειρήσεις με σημαντική συμβολή στην αειφόρο ανάπτυξη μέσω της οικολογικής καινοτομίας.

Οι δύο αυτές Ελληνικές εταιρείες μαζί με άλλες 20 εταιρείες από 8 Ευρωπαϊκές χώρες επελέγησαν από την Κριτική Επιτροπή των EBAE, η οποία συνεδρίασε στην Σόφια (Βουλγαρία) στις 28 και 29 Ιουνίου. Η Επιτροπή εκλήθη να επιλέξει μεταξύ 161 προτάσεων που έλαβε από 19 Ευρωπαϊκές χώρες. Τα βραβεία απονέμονται στις παρακάτω 6 κατηγορίες: Οργάνωση & Διοίκηση για πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις (Management for micro and small companies), Οργάνωση & Διοίκηση για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις (Management for medium and large companies), Προϊόντων & Υπηρεσιών (Product & Services), Διεργασιών (Process), Συνεργασία με Αναπτυσσόμενη Χώρα (Developing Country Cooperation) και Επιχειρηματικότητα και Βιοποικιλότητα (Business & Biodiversity).

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής των EBAE στις 14 Νοεμβρίου στην Βιέννη (Αυστρία). Η τελετή εντάσσεται στα πλαίσια του διεθνούς συνεδρίου “Growth in Transition” conference, ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της Αυστριακής Προεδρίας της ΕΕ. Θα έχει προηγηθεί, στις 24 Οκτωβρίου, στην Αθήνα η τελετή απονομής των βραβείων στις 13 εταιρείες που διακρίθηκαν στο Ελληνικό σκέλος του διαγωνισμού.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ "ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙΟΡΤΗ, ΓΕΥΣΕΙΣ 2018"

ellada giorti geyseis logo2018Την δυνατότητα να γνωρίσουν τα κάρβουνα ΚΛΗΜΗΣ και να γευτούν της συνταγές της Master Grill Sef Μυρσίνης Λαμπράκη είχαν την δυνατότητα όσοι βρέθηκαν στη Τεχνόπολη στο Γκάζι 4, 5 και 6 Μαΐου 2018 στο Φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις 2018» που διοργάνωσε το "Αθηνόραμα".

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν γνωστά ονόματα του ανερχόμενου κύματος των Ελλήνων Παραγωγών που επελέγησαν για την ποιότητα των προϊόντων τους από την γευσιγνωστική ομάδα του "Αθηνόραμα" και του "Αθηνόραμα Umami", η οποία θεωρείται ως η πιο έμπειρη και καταξιωμένη στην Ελλάδα.


ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ OLIVE CHALLENGE 2018

DROPΜε την επιλογή της εταιρείας μας μέσα στις 10 επικρατέστερες προτάσεις, ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση του Διαγωνισμού Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας αποκλειστικά για τον ελαιοκομικό τομέα OLIVE CHALLENGE, που διοργανώνει η Επιστημονική Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου ΦΙΛΑΙΟΣ.

Τις Ομάδες ανέδειξαν, κατά τη διάρκεια του DEMO DAY την Κυριακή 11 Μαρτίου, τα Μέλη του ADVISORY COMMITTEE του Διαγωνισμού και το κοινό που συμμετείχε στην ψηφοφορία, η οποία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη συνεδριακή αίθουσα του εκθεσιακού κέντρου Metropolitan Expo, στο πλαίσιο της 5ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών FOOD EXPO GREECE. Συνολικά υπεβλήθησαν στο OLIVE CHALLENGE 40 προτάσεις και δεκαπέντε εξ αυτών, είχαν ήδη προκριθεί στην πρώτη φάση από την Επιτροπή Αξιολόγησης του Διαγωνισμού.

Οι 10 Ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης σε θέματα βιωσιμότητας και επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με Πανεπιστημιακά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, που υποστηρίζουν την Πρωτοβουλία OLIVE CHALLENGE.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ FOODEXPO 2018

Η εταιρία μας έλαβε μέρος με επιτυχία στην έκθεση FOODEXPO 2018 που διεξήχθη στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo από τις 10 έως και 12 Μαρτίου 2018. Με χαρά διαπιστώσαμε το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου για το κάρβουνο από το κουκούτσι της ελιάς που παράγουμε.


ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΑΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Στις 15/1/2018, δεχτήκαμε την πρόσκληση του κ. Βαρελά Σωτήρη, καθηγητή στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΑΤΕΙ Καλαμάτας και παρουσιάσουμε την πορεία και τα επιτεύγματα της εταιρεία μας σε θέματα καινοτομίας και προστασίας του περιβάλλοντος.


ΕΠΑΙΝΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΑ MADE IN GREECE AWARDS 2017

madegr1 2017 news

Έπαινο καινοτόμου προϊόντος έλαβε η εταιρεία μας στα Made in Greece Award 2017 για το κάρβουνο που παράγει από το κουκούτσι της ελιάς.Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.


ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΟΥ TOP BRANDED EXPORT PRODUCT ΣΤΑ GREEK EXPORTS AWARDS 2017

GEA2017 1

Το Bronze Award απέσπασε η εταιρεία μας στην κατηγορία «Top Branded Export Product» των Greek Exports Awards 2017. Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2017 στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso στη Βουλιαγμένη.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ WORKSHOP ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

logo papei

«Τα πρώτα βήματα του επιχειρείν» ήταν το θέμα του Workshop:Dream it-Wish it-Do it που διοργάνωσε το γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πειραιά στις 14/11/2017 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Ως προσκεκλημένοι και ομιλητές αναφερθήκαμε στα πρώτα βήματα της επιχείρησής μας, στην οικο-καινοτομία που εφαρμόζουμε και για την εως τώρα πορεία μας.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΟ ΑΡΙ ΣΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Στις 29/10/2017 συμμετείχαμε στις περιβαλλοντικές εκδηλώσεις του πολιτιστικού εξωραϊστικού συλλόγου Ασπροχώματος, Ακοβίτικων & Δυτ. Παραλίας Καλαμάτας «Ο Ποσειδών» για την ανάδειξη του οικοσυστήματος του ποταμού Άρι και του αρχαιολογικού χώρου των Ακοβίτικων. Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν, αγώνες δρόμου, βαρκάδες με κανό και ποδήλατα θαλάσσης, βόλτες με ποδήλατα, ιππασία, παραδοσιακούς χορούς και τοπικά εδέσματα.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ SUPER MARKET, MINI MARKET & ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 2017

Συμμετείχαμε στην έκθεση Super Market, Mini Market και Περίπτερο που πραγματοποιήθηκε 20-22 Οκτωβρίου 2017 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. Η προβολή μας έγινε στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου όπου μαζί με άλλες εταιρείες προβάλλαμε μοναδικά προϊόντα από την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.


ΒΑΣΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΣΤΟ LARGEST KALAMATIANO-GUINNESS WORLD RECORD

Kalamatiano Guinness World RecordΣυμμετείχαμε και στηρίξαμε, ως βασικός υποστηρικτής, την προσπάθεια κατάρριψης του Ρεκόρ Guinness για το Μεγαλύτερο Καλαματιανό χορό στον Κόσμο όπου πραγματοποιήθηκε στις 17/9/2017.

648 χορευτές συγκεντρώθηκαν στην κεντρική προκυμαία της Καλαμάτας όπου χόρεψαν Καλαματιανό χορό για 9 λεπτά και κατέρριψαν το ρεκόρ Guinness.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ EMAS AWARDS 2017

emas tourism 2017Το συνέδριο οργανώθηκε στις 8 Μαΐου 2017 στη Βαλέτα της Μάλτα στο πλαίσιο της απόφασης των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) να υιοθετήσουν το 2017 ως το Διεθνές Έτος Αειφόρου Τουρισμού για την Ανάπτυξη. Στόχος του ήταν να συζητήσουν τις δυνατότητες του τουριστικού τομέα να συμβάλει στους τρεις πυλώνες της αειφορίας - οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό. Σε βασικές ομιλίες και συζητήσεις, το συνέδριο εξέτασε τις βασικές τάσεις και ευκαιρίες στον αειφόρο τουρισμό, παρουσίασε μελέτες σχετικά με τον βιώσιμο τουρισμό στην πράξη και αξιολόγησε το ρόλο του EMAS και του οικολογικού σήματος της ΕΕ για την προώθηση του βιώσιμου τουρισμού στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνέχεια του συνεδρίου, χωρίς την συμμετοχή άλλης Ελληνικής εταιρίας ή οργανισμού, ο κ. Μάκιος Αθανάσιος, Marketing & Environmental Manager της ΚΛΗΜΗΣ παραβρέθηκε ως μέλος της κριτικής επιτροπής στα Ευρωπαϊκά βραβεία EMAS 2017 . Το θέμα των βραβείων ήταν «Συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας πιο κυκλικής Ευρωπαϊκής οικονομίας».


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 20ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ

logo circular tallinnΗ εταιρία μας συμμετείχε στο 20ο Ευρωπαϊκό φόρουμ για τις οικολογικές καινοτομίες που πραγματοποιήθηκε στις 26-28 Οκτωβρίου στο Ταλίν της Εσθονίας με κύριο θέμα την ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας και την χρηματοδότηση οικο-καινοτόμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Στο φόρουμ αυτό είχαμε επίσης την δυνατότητα να συμμετέχουμε σε συναντήσεις B2I, να μάθουμε για τις πιστοποιημένες περιβαλλοντικές τεχνολογίες από τον οργανισμό Environmental Technology Verification (ETV), να παρακολουθήσουμε την τελετή των Ευρωπαϊκών επιχειρηματικών βραβείων για το περιβάλλον, να γνωρίσουμε επιτυχημένα οικο-καινοτόμα προγράμματα τα οποία χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τέλος να επισκεφτούμε οικο-καινοτόμες επιχειρήσεις οι οποίες έχουν στραφεί προς την κυκλική οικονομία.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΞΑΓΟΝΤΑΣ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 2016"

Με πάνω από 120 επαγγελματίες και παραγωγούς της Μεσσηνίας παρακολουθήσαμε και εμείς την διημερίδα ενημέρωσης, υποστήριξης και προώθησης εξαγωγών των μεσσηνιακών αγροτικών προϊόντων, που συνδιοργάνωσαν το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη» και το Ίδρυμα Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια. Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 27 και 28 Μαΐου 2016, στο ξενοδοχείο Filoxenia στην Καλαμάτα με την υποστήριξη του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Πραγματοποιήθηκαν 13 εισηγήσεις, μεταξύ των οποίων από αγοραστές και γνώστες των εξαγωγών, προσφέροντας την εμπειρία τους, πολύτιμη ενημέρωση και σημαντικές πρακτικές πληροφορίες στους συμμετέχοντες.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ BIOMASS DAY ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ BUILDING GREEN EXPO 2016

Στο πλαίσιο της έκθεσης “Building Green Expo 2016” που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 7-10 Απριλίου 2016 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo παρακολουθήσαμε στις 8/4/2016 την ημερίδα “Biomass Day”.

Το θέμα της ημερίδας ήταν: « Η Αξιοποίηση Βιομάζας ως Μοχλός Ανάπτυξης στη Σύγχρονη Πραγματικότητα: Εφαρμογές, Ευκαιρίες και Προϋποθέσεις & Πρόγραμμα Bioenergy4Business» και διοργανώθηκε από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και την Ελληνική Εταιρεία Ανάπτυξης Βιομάζας (ΕΛΕΑΒΙΟΜ).


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 5o CSR-MEETUP ATHENS

Το επιχειρηματικό μοντέλο και τις προκλήσεις της λειτουργίας μιας επιχείρησης κυκλικής οικονομίας παρουσίασε ο κ. Μάκιος Αθανάσιος, Marketing Manager της ΚΛΗΜΗΣ στο 5ο CSR-Meetup Athens στις 27/2/2016 στο ξενοδοχείο Ava Hotel στη περιοχή της Πλάκας της Αθήνας.

Την συνάντηση, με θέμα την Κυκλική Οικονομία (Circular Economy) οργάνωσε η συμβουλευτική και ερευνητική εταιρία σε θέματα περιβάλλοντος και αειφορίας, Close the Loop.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

circular1Η ΚΛΗΜΗΣ ήταν μία από τις 30 Ευρωπαϊκές εταιρείες και η μοναδική Ελληνική εταιρεία που επιλέχτηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Περιβάλλοντος της Ολλανδίας να παρουσιάσει την πρακτική της εμπειρία στο θέμα της διαχείρισης βιομάζας και τα επιτεύγματά της στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Ιανουαρίου 2016 στο Ρόττερνταμ για την κυκλική οικονομία.

Η συνάντηση, πραγματοποιήθηκε στο πρώην εργοστάσιο Van Nelle στο Ρόττερνταμ, οργανώθηκε από κοινού από το Υπουργείο Υποδομών και Περιβάλλοντος της Ολλανδίας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στόχος του: να συζητήσουν τις ευκαιρίες, τα εμπόδια και τις εμπειρίες σε σχέση με την κυκλική οικονομία και τα συμπεράσματα θα τροφοδοτήσουν το Συμβούλιο των Υπουργών που ασχολείται με το πακέτο της κυκλικής οικονομίας.

Η κυκλική οικονομία είναι ένα οικονομικό σύστημα που βασίζεται στην αρχή της επαναχρησιμοποίησης. Δεν υπάρχει ο όρος απόβλητα σε μια κυκλική οικονομία: τα πάντα είναι πρώτη ύλη και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν ή να ανακυκλωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο. Η κυκλική οικονομία έχει δύο τύπους ροών υλικών. Στο βιολογικό κύκλο, τα υπολείμματα υλικών επιστρέφουν στη φύση μετά τη χρήση. Στο τεχνικό κύκλο, τα προϊόντα είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.


Η ΚΛΗΜΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ BUSINESS PLANET ΤΟΥ EURONEWS

Το θέμα της εκπομπής στις 23/1/2016, που το πρώτο μέρος της γυρίστηκε στην Καλαμάτα και στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, αφορά την κυκλική οικονομία (circular economy) και το ευρωπαϊκό σύστημα οικολογικής και περιβαλλοντικής διαχείρισης EMAS που τηρεί και εφαρμόζει η "Κλήμης" για την παραγωγή του πυρηνοκάρβουνου.

Η εκπομπή "Business Planet" είναι ένα 3λεπτο TV magazine που επικεντρώνεται σε επιτυχημένες ιστορίες μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο. Κάθε ιστορία μεταδίδεται 15 φορές σε 158 χώρες και σε 13 γλώσσες. Κάθε μέρα, το κανάλι Euronews αγγίζει τα 10 εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

Το δεύτερο μέρος της εκπομπής γυρίστηκε στο Ιδρυμα Ωνάση στην Αθήνα. Η Αλεξία Οικονομοπούλου, υπεύθυνη του EMAS για το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Διεύθυνσης Προστασίας Βιοποικιλότητας, Εδάφους και Διαχείρισης Αποβλήτων του Τμήματος Περιβαλλοντικών Πιστοποιήσεων, αναφέρθηκε στο σκοπό, τον τρόπο και τα οφέλη της τήρησης του EMAS από τις εταιρείες και τους οργανισμούς.


ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΑ MADE IN GREECE AWARDS 2015

articlemadingrΤιμητική διάκριση απέσπασε η ΚΛΗΜΗΣ για το πυρηνοκάρβουνο που παράγει στα βραβεία “MADE IN GREECE AWARDS 2015” στη κατηγορία βραβείου καινοτόμου προϊόντος για βιομηχανικά προϊόντα.

Η τελετή βράβευσης των νικητών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 15ης Δεκεμβρίου 2015 στο κεντρικό ξενοδοχείο “Athens Ledra Hotel” από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ (ΕΛ.Α.Μ.), διοργανώτρια των βραβείων.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ EMAS ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

20yemasΛάβαμε μέρος στο συνέδριο υψηλού επιπέδου με την ευκαιρία της 20ης επετείου του περιβαλλοντικού συστήματος διαχείρισης και ελέγχου EMAS που πραγματοποιήθηκε στις 13 Νοεμβρίου 2015 στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη Φρανκφούρτη(ECB)στη Γερμανία.

Ο σκοπός του συνεδρίου ήταν να μάθουμε από τους πρωτοπόρους του συστήματος, να προωθηθούν οι βέλτιστες πρακτικές και να αξιοποιηθεί πλήρως το δυναμικό της πράσινης ανάπτυξης.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

innova expert1Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση δικτύωσης (Workshop) στην Καλαμάτα στις 21/10/15 με θέμα: «Ενίσχυση του καινοτομικού προσανατολισμού στελεχών και επιχειρήσεων»

O ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών, διοργάνωσε, ειδικά για τα στελέχη των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία «Καινοτομία στην Πράξη», Εκδήλωση - Εργαστήριο (workshop) Δικτύωσης στην Καλαμάτα, με αντικείμενο την ενίσχυση των δεξιοτήτων των στελεχών για τη συντήρηση «ανοικτού» περιβάλλοντος καινοτομίας και την καλλιέργεια στάσεων και πρακτικών συνεργασίας για την καινοτομία μέσα στις επιχειρήσεις, την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015, στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας Ανάπτυξης & Προόδου Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων.

Συμμετείχαμε σε αυτή την πρωτοβουλία όπου παρουσιάσουμε την καινοτομία μας στο κάρβουνο που παράγουμε, την πορεία και τα επιτεύγματα της εταιρίας μας. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα της δράσης αυτής μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ & ΕΛΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2015

Η εταιρία μας έλαβε μέρος στο πρώτο πανελλήνιο φεστιβάλ Ελαιόλαδου & Ελιάς Καλαμάτας που πραγματοποιήθηκε στις 17-19 Απριλίου 2015 στον εκθεσιακό κέντρο του ξενοδοχείου Elite στη Καλαμάτα.

Στο φεστιβάλ αυτό είχαμε την ευκαιρία να εκθέσουμε στο περίπτερό μας το καινοτόμο και Ευρωπαϊκά βραβευμένο προϊόν που παράγουμε, το κάρβουνο ΚΛΗΜΗΣ και να ενημερώσουμε το κοινό για τα προϊόντα που παράγουμε και έχουν σαν βάση το κουκούτσι της ελιάς. Επίσης είχαμε την δυνατότητα να παρουσιάσουμε στο συνέδριο που πραγματοποίηθηκε στα πλαίσιο του φεστιβάλ τα επιτεύγματα της εταιρίας μας.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ "GREENING YOUR BUSINESS" ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) στη Πάτρα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών (Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών), το Τεχνολογικό Πάρκο του Μπάρι (Tecnopolis Parco Scientifico e Tecnologico S.c. a r.l.) και την Περιφερειακή Αρχή για την Τεχνολογία και την Καινοτομία (Agenzia Regionale per la  Tecnologia e l'Innovazione – ARTI), διοργάνωσε σεμινάριο με θέμα «Greening your Business», στο πλαίσιο του έργου «Green Business Innovation», το οποίο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα - Ιταλία 2007 - 2013».

Το σεμινάριο είχε ως σκοπό να προσφέρει στους συμμετέχοντες απτές και πρακτικές γνώσεις προκειμένου να στραφούν σε νέες βιώσιμες και πρακτικές πράσινες λύσεις, να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα και να καταστούν περισσότερο βιώσιμοι επιχειρηματικά.

Στο πλαίσιο του παραπάνω σεμιναρίου προσκληθήκαμε στις 17/1/2015 στα γραφεία της ΕΕΔΕ στη Πάτρα όπου παρουσιάσαμε τις εμπειρίες μας και τα επιτεύγματα της εταιρίας μας τόσο όσον αφορά στην εφαρμογή συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης EMAS όσο και στην βράβευση μας στο διαγωνισμό EMAS 2014.


ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΟΥ NATIONAL CHAMPION ΣΤΑ EUROPEAN BUSINESS AWARDS 2014/15

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την RSM Greece και τα European Business Awards στην Αίγλη Ζαππείου η εταιρία μας παρέλαβε το βραβείο με το τίτλο του National Champion 2014/15 για την Ελλάδα.

Η απονομή των βραβείων έγινε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της RSM Greece κ. Άθω Στυλιανού, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των European Business Awards κ. Adrian Tripp, τον Βρετανό Πρέσβη κ. John Kittmer και τον Πρόεδρο του ΣΕΒ κ. Θεόδωρο Φέσσα.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΞΑΓΟΝΤΑΣ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 2014"

Η εταιρία μας έλαβε μέρος στη διημερίδα που συνδιοργάνωσαν το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη” και το Ίδρυμα Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια και πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2014 στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Horizon Blu στη Καλαμάτα. Το θέμα της διημερίδας ήταν «Εξάγοντας ποιοτικά αγροτικά προϊόντα 2014» και στόχος της, παράλληλα με την υποστήριξη και την προώθηση των εξαγωγών, είναι η ενημέρωση των παραγωγών και μεταποιητών της Μεσσηνίας σχετικά με τις δυνατότητες και τις προοπτικές εξαγωγών αγροτικών μεσσηνιακών προϊόντων.

Κατά το θεωρητικό μέρος της διημερίδας έγινε ενημέρωση μεταξύ άλλων για τη στρατηγική, το νομικό πλαίσιο καθώς και τους τρόπους επιτυχημένου εξαγωγικού marketing και αποτελεσματικής προώθησης των προϊόντων σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Κίνα και Γαλλία.

Παράλληλα έγιναν επιχειρηματικές συναντήσεις και επαφές (B2B meetings) των Ελλήνων συμμετεχόντων με τους επιχειρηματίες από το εξωτερικό.


Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΑΣ NATIONAL CHAMPION ΣΤΑ EUROPEAN BUSINESS AWARDS 2014/15

Η εταιρία μας με το διακριτικό τίτλο KLIMIS αναδείχθηκε National Champion στα φετινά European Business Awards 2014/15.

Συναγωνιστήκαμε  με τις καλύτερες επιχειρήσεις της χώρας μας και κερδίσαμε την δυνατότητα να την εκπροσωπήσουμε σε Ευρωπαϊκό επίπεδο στη κατηγορία βραβείου The UKTI Award for Innovation.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΑΤΕΙ & ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Τμήματος Οικονομικών Επιστημών) & το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πελοποννήσου συνδιοργάνωσαν ημερίδα με θέμα «Τοπικοί Θεσμοί, Ανάπτυξη & Επιχειρηματικότητα» την Παρασκευή 30 Μαΐου 2014 στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του ΑΤΕΙ Πελοποννήσου.

Την εταιρία μας εκπροσώπησε ο κ. Μάκιος Αθανάσιος όπου μίλησε για την καινοτομία την πορεία και τα επιτεύγματα της εταιρίας μας.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΕΠΕ

Η εταιρία μας συμμετείχε στο οικονομικό συνέδριο του ΚΕΠΕ(Κέντρο Προγραμματισμού & Οικονομικών ερευνών)που διεξήχθη στο Costa Navarino 9-11 Μαΐου 2014.
Το θέμα του συνεδρίου ήταν για τα επίκαιρα θέματα της ελληνικής οικονομίας, τα αναλυτικά εργαλεία και οι  πρακτικές οικονομικού σχεδιασμού.

Την εταιρία μας εκπροσώπησε ο κ. Μάκιος Αθανάσιος όπου στη θεματική ενότητα «Επιχειρηματικά εγχειρήματα στη τοπική οικονομία» ανέφερε για την καινοτομία, την πορεία και τα επιτεύγματα της εταιρίας μας.


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΑ EMAS AWARDS 2014

H ΒΑΣ. & ΑΙΚ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗ ΟΕ με διακριτικό τίτλο «ΚΛΗΜΗΣ» κέρδισε το Πρώτο Ευρωπαϊκό Βραβείο στα EMAS AWARDS 2014 στη κατηγορία micro-organisations.

Ο θεσμός αυτός πραγματοποιείται για να τιμήσει τις περιβαλλοντικές επιδόσεις οργανισμών που έχουν διακριθεί στη θεματική ενότητα «Αποτελεσματικές οικολογικές καινοτομίες που συνεισφέρουν στη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων»  (Effective eco-innovations supporting improvements in environmental performance).
Η απονομή του βραβείου έγινε από τον Ευρωπαϊκό Επίτροπο για το Περιβάλλον κύριο Janez Potočnik  και πραγματοποιήθηκε στο Hannover της Γερμανίας στο New Town Hall/Neues Rathaus, στις 7 Απριλίου 2014, στα πλαίσια της Διεθνής Έκθεσης Hannover Messe 2014 παράλληλα με το 16ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ για τις οικολογικές καινοτομίες.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 16ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ

Η εταιρία μας συμμετείχε στο 16ο Ευρωπαϊκό φόρουμ για τις οικολογικές καινοτομίες που πραγματοποιήθηκε στις 7 και 8 Απριλίου 2014 στο Αννόβερο της Γερμανίας με κύριο θέμα την κυκλική οικονομία στις πόλεις με ιδιαίτερη έμφαση στη βελτίωση της διαχείρισης των αποβλήτων, στη συνεργασία των επιχειρήσεων και στη συμμετοχή των πολιτών.
Το φόρουμ προλόγισε η Υπουργός περιβάλλοντος της Γερμανίας κα. Barbara Hendricks, και ο Ευρωπαϊκός επίτροπος για το περιβάλλον κ. Janez Potočnik.
Στο φόρουμ παραβρέθηκε πλήθος ομιλητών από όλη την Ευρώπη όπου αντάλλαξαν απόψεις για υπάρχοντες και νέες περιβαλλοντικές καινοτομίες για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ GLEE 2013

Η εταιρία μας έλαβε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μέρος στη διεθνή έκθεση GLEE 2013 στις 15-17 Σεπτεμβρίου με είδη κήπου που πραγματοποιήθηκε στο Birmingham στην Αγγλία. Τη συμμετοχή μας στη έκθεση πραγματοποίησε η εταιρία Artisanolive η οποία μας αντιπροσωπεύει στην Αγγλία.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ GLEE 2012

Η εταιρία μας έλαβε μέρος στη διεθνή έκθεση GLEE 2012 στις 17-19 Σεπτεμβρίου με είδη κήπου στο Birmingham στην Αγγλία. Τη συμμετοχή μας στη έκθεση πραγματοποίησε η εταιρία Artisanolive η οποία μας αντιπροσωπεύει στην Αγγλία.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ HORECA 2011

Η εταιρία μας για μια ακόμη χρονιά έλαβε μέρος στην 6η έκθεση HO.RE.CA που διεξήχθη από τις 3 έως και 6 Φεβρουαρίου 2011 στον εκθεσιακό κέντρο EXPO ATHENS που βρίσκεται στην Ανθούσα Αττικής.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ HORECA 2010

Η εταιρία μας έλαβε μέρος με επιτυχία στη 5η έκθεση HO.RE.CA που διεξήχθη στο εκθεσιακό κέντρο πρώην Ανατολικού Αεροδρόμιο Ελληνικού από τις 22 έως και 25 Ιανουαρίου 2010. Με χαρά διαπιστώσαμε το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου για το κάρβουνο από το κουκούτσι της ελιάς που παράγουμε.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ 2009

Η εταιρεία μας έλαβε μέρος στη μεσογειακή έκθεση ελιάς και ελαιόλαδου «ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ» που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Κέντρο Ελληνικό 8-10 Μαΐου 2009.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.

Επιλέγοντας το παρακάτω πλήκτρο συμφωνείτε με την χρήση cookies.